Air-mould sprøjtestøbning

Airmould-sprøjtestøbning, også kaldet GIT (Gas Innendruck-Technik), er en kompliceret proces, der kræver højt uddannet personale for at opnå det rigtige resultat. Støbeemnerne er meget stive og samtidig lette, hvilket reducerer materialeforbruget til produktet.

Airmould1

Støbeprocessen omfatter 60 % fyldning af støbeformen med plastråmaterialet. Når dette er gjort, indsprøjtes gassen, indtil støbeformen er helt fyldt. Den sidste del af processen er gasholdetrykfasen, der opretholdes, indtil produktet er stabilt i sin form.
Materialetykkelsen er typisk 4 mm, hvis det er en plade, mens et håndtag kun behøver en tykkelse på 2 mm for at være stiv.

 

Airmould2

 

Den største fordel ved airmould-sprøjtestøbning er reduceret materialeforbrug, reduceret cyklustid, mekanisk stivhed og reduceret internt spændingsniveau, der reducerer risikoen for deformering af produktet.

Den største ulempe er omkostningerne til det udstyr, der skal bruges til processen, risikoen for huller i produktet efter gasindsprøjtningen, flydelinjer og behovet for højt uddannet personale til at betjene støbemaskinen.

AVK Plast har opbygget en omfattende erfaring inden for airmould-sprøjtestøbning og er bekendt med de mulige faldgruber i udviklingen af produkter med denne teknik.

Du kan stole på AVK Plast som din partner i udviklingen af nye produkter.