Gasmodtryk

Gasmodtrykstøbning er baseret på det samme støbeprincip som strukturskumstøbning, men der bruges nitrogen til at begrænse opskumningen af materialet, hvilket giver en mere elegant overflade, så man som oftest ikke behøver at male den for at opnå et optimalt visuelt resultat. Den typiske materialetykkelse varierer mellem 4 og 10 mm.

Støbeprocessen omfatter skabelsen af et overtryk med nitrogen før indsprøjtning af drivmiddel. Dette giver en materialestruktur midt i produktet, der består af materiale med indvendige hulrum. På grund af nitrogenovertrykket er kanten af produktet kompakt, hvilket giver en ensartet overflade.

 

Strukturskum

 

Den største fordel ved gasmodtrykstøbning er muligheden for at fremstille lette og stærke produkter med store variationer i materialetykkelsen. Spændingen i materialet minimeres, fordi processen gennemføres uden holdetryk. Samtidig er overfladen ensartet, hvilket ikke er tilfældet ved strukturskumstøbning.

Den største ulempe er de mere synlige flydelinjer bag hulrummet end med traditionel sprøjtestøbning og strukturskumstøbning. Investeringen er også større, fordi støbeformen kræver flere enkeltheder, f.eks. til O-ringe, og der skal inkluderes doseringsudstyr til nitrogen.

AVK Plast har opbygget en omfattende erfaring inden for gasmodtrykstøbning og er bekendt med de mulige faldgruber i udviklingen af produkter med denne teknik.

Du kan stole på AVK Plast som din partner i udviklingen af nye produkter.

Kontakt os for yderligere oplysninger.