Strukturskum

Strukturskumstøbning bruges typisk til produkter, hvor emnevægten skal reduceres, hvor spændingen i materialerne skal undgås, eller hvor der kræves kreativ frihed af designeren.

Designeren har mere frihed til at udforme komplicerede design, fordi store forskelle i materialetykkelsen ikke er noget problem ved strukturskumstøbning. Den typiske materialetykkelse i produktet varierer mellem 4 og 10 mm.

Støbeprocessen omfatter indsprøjtning af drivmiddel undervejs, og dette giver en materialestruktur, der er den samme overalt i produktet og består af materiale med indvendige hulrum.

 

Strukturskum

 

Den største fordel ved strukturskumstøbning er muligheden for at fremstille lette og stærke produkter med store variationer i materialetykkelsen. Spændingen i materialet minimeres, fordi processen gennemføres uden holdetryk.

Den største ulempe er, at produktoverfladen får et flammet udseende, der gør det nødvendigt at male den for at opnå et optimalt visuelt resultat.

AVK Plast har opbygget en omfattende erfaring inden for strukturskumstøbning og er bekendt med de mulige faldgruber i udviklingen af produkter med denne teknik.

Du kan stole på AVK Plast som din partner i udviklingen af nye produkter.

Kontakt os for yderligere oplysninger.