TS16949 elementer

Flere af vores kunder arbejder på et marked, der stiller meget store krav til præcision. Det er derfor essentielt, at vi mestrer arbejdet med standarden TS16949*, hvor vi udformer PPAP** dokumentation med sample tests og målerapporter.

Bilindustrien startede for mange år siden en praksis, hvor hvert fabrikat havde deres eget kravsæt til underleverandøren. Efter en række forandringer over de seneste 20 år er standarden nu endt som TS16949*.

AVK Plast honorerer fuldt ud TS16949* standarden, og vi er i dag gearet til at møde krav fra både bilproducenter og producenter af medicinsk udstyr. Vi kan således fremstille tusindvis af emner, hvor afvigelser i mål og specifikationer holdes inden for et kendt og accepteret niveau.

For AVK Plast og vores kunder betyder det et langvarigt og tillidsfuldt samarbejde, som sikrer kunderne en stabil og kompetent underleverandør af præcise emner.

TS16949* anvendes i dag helt eller delvist indenfor vindmølle-, tog- og transportbranchen, ligesom den benyttes i produktionen af landbrugsmaskiner. Her foretages målinger af de først producerede dele med henblik på at analysere risici i produktionen.


*TS16949: TS16949 er en International Quality Management Standard specielt skrevet af bilindustrien.

**PPAP: Production Part Approval Process (PPAP) anvendes i bilindustriens forsyningskæde for at skabe tryghed overfor komponent leverandører og deres produktionsprocesser ved hjælp af at påvise, at: Alle kundens tekniske projekteringsoptegnelser og specifikationskrav er korrekt forstået af leverandøren, og at processen har potentiale til at producere produktet konsekvent og opfylde disse krav i løbet af en egentlig produktion, der kører på den citerede produktionshastighed.